Begeleiding op maat voor wie nog thuis woont


Meer dan ooit werken we bij Sint Vincentius met de blik naar buiten. Vanuit onze jarenlange ervaring in ouderenzorg willen we jou op elk moment, in alle omstandigheden bijstaan waar en wanneer je zorg of hulp nodig hebt.

Ook als je nog thuis in je eigen leefomgeving woont en het wat moeilijk wordt om alleen te blijven wonen, zetten we je graag op weg naar de juiste zorg en ondersteuning aan huis.

 

 

 

Onze sociale dienst is je eerste aanspreekpunt wanneer je
een vraag hebt voor zorg of ondersteuning thuis.

Of het nu gaat om huishoudhulp, maaltijden of medische hulp, dankzij onze ervaring en ons netwerk leggen wij steeds
de brug naar de juiste partner(s).

 

 

Als je vragen hebt over dementie of het omgaan met dementie, als je een luisterend oor nodig hebt of info zoekt over woningaanpassingen of hulpmiddelen dan kan je terecht in ons Infopunt dementie.

We komen thuis langs of ontvangen je bij een deugddoende koffie. Ook familie en mantelzorgers kunnen steeds op onze diensten rekenen.

Lukt het alleen thuis wonen gedeeltelijk of helemaal niet meer, dan zetten we onze deuren graag voor jou open en kan je op deze diensten beroep doen:

  • Kortverblijf: waar je voor een bepaalde periode terecht kan als je even niet thuis kan wonen, en dit om uiteenlopende redenen, al
    dan niet dringend.
  • Oriënterend kortverblijf: waarbij we tijdens een tijdelijke opname samen en nauwgezet op zoek gaan naar welke zorg en ondersteuning je in de toekomst precies nodig hebt.
  • Woonzorgcentrum: Als het thuis blijven wonen echt niet meer lukt, dan vind je bij ons een nieuwe thuis in het woonzorgcentrum.
  • Assistentiewoningen: Op drie sites in de stad bieden we comfortabele appartementen aan, waar zelfstandig wonen én zorgeloos leven hand in hand gaan.

Assistentiewoningen De Gulden Sporen

In De Gulden Sporen kom je terecht in een gezellige, groene oase in het hart van de stad. Je woont er in je eigen comfortabele appartement en leeft er zoals je dat zelf het liefste wil.

ADRES:
Gentsetraat 14-20
8500 Kortrijk

De Gulden Sporen

Assistentiewoningen De Wijngaard

In De Wijngaard woon je in je eigen assistentiewoning in alle comfort en vrijheid midden in het bruisende Kortrijkse stadscentrum. Onze 55 erkende assistentiewoningen vind je in de Sint-Janslaan en de Wijngaardstraat. 

ADRES:
Sint-Janslaan 2
8500 Kortrijk

De Wijngaard

Assistentiewoningen De Houtmarkt

Een assistentiewoning in De Houtmarkt is thuiskomen in alle comfort. De 33 prachtige appartementen baden in het licht en hebben een adembenemend uitzicht op de stad.

ADRES:
Houtmarkt 33
8500 Kortrijk

De Houtmarkt

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Greet Callewaert

Sociale dienst

Kristien Missinne

woonassistente De Houtmarkt

Eline Catteeuw

woonassistente De Wijngaard

Ann Dewyn

woonassistente De Gulden Sporen

Sandra Fioen

Coördinator ethiek en dementie (Infopunt dementie)

Meer info over het zorgaanbod

Kortverblijf
Kortverblijf
Sint Vincentius, Kortrijk
Oriënterend kortverblijf
Oriënterend kortverblijf
Sint Vincentius, Kortrijk
Woonzorgcentrum
Woonzorgcentrum
Sint Vincentius, Kortrijk